Har jeg et problem med alkohol?

Det er de færreste med et alkoholproblem, der selv er i stand til at vurdere, om de har et misbrug eller ej. Derfor er det typisk familie og venner, der bemærker, at der er noget galt. Så hvis du er i tvivl, om du har et problem, bør du tage en snak med din familie og dine venner om det. Men der er også andre ting, du kan gøre for at få et svar på, om du har et problem eller ej med alkohol. 

Tag en alkoholismetest eller kig på de typiske tegn og symptomer på et alkoholmisbrug

For at finde ud af om du har et alkoholproblem eller ej, kan du tage en alkoholisme test. Den kan nemlig give dig et svar på, hvordan tingenes tilstand er. Men der findes også flere tegn og symptomer på, om du har et alkoholmisbrug. Disse tegn bør ikke ignoreres. Her kan du se hvilke tegn og symptomer, der er tale om:

  • Personen har en vedvarende psykisk trang til alkohol
  • Personen har mistet kontrollen over sit alkoholforbrug
  • Personen bliver ved med at drikke alkohol, efter skadelig brug er blevet erkendt
  • Personen er socialt fraværende
  • Personen skjuler sit alkoholforbrug og drikker i smug
  • Personen formår at drikke store mængder af alkohol

Det er vigtigt, at alle er bekendt med tegn og symptomer på misbrug af alkohol, da det giver mulighed for at stoppe misbruget tidligt i forløbet. Misbrug af alkohol eskalerer hurtigt, hvorfor det er vigtigt at få en optimal behandling snarest muligt. Så hvis du har et alkoholproblem, bør du søge hjælp allerede i dag, så du kan vende tilbage til alt det, du nyder mest af alt.